Acasa / Terapie online

Terapie online

Din start doresc să știi un lucru: terapia de la distanță nu este nici pe departe la fel de eficientă precum terapia față în față.

Gândește-te la următoarea paralelă: prietenii tăi cei mai buni sunt dintre cei cu care ai stat de vorbă vreodată față în față? Sau dintre cei pe care i-ai cunoscut doar pe net? Crezi că ai putea considera pe cineva amic redutabil, susținător, suport, sprijin, chiar dacă nu i-ai văzut fața niciodată?

La nunta ta au venit prietenii de pe net? Sau prietenii cu care ai petrecut la o băută până dimineața în vremurile studenției sau cu care interacționezi zilnic la serviciu?

În general reușești să vinzi produsele companiei pentru care lucrezi transmițând e-mailuri către potențialii clienți / contactându-i telefonic? Poate că uneori se întâmpla și așa, însă mă îndoiesc că aceasta este maniera habituală pe care o folosești în munca ta (în cazul în care prestezi o asemenea muncă).

Cam așa se întâmplă și în procesul terapeutic. Dacă ne întâlnim cu adevărat, șansele de a stabili o conexiune, o alianță, o relație profesională, cresc. La fel și angajamentul tău pentru a facilita procesul schimbării.

Însă, nu putem nega faptul că sunt unele situații în viața unui om în care imposibilitatea deplasării la cabinetul psihologic există, așa încât terapia online rămâne singura soluție. Deși, repet: nu este preferabilă interacțiunii reale.

Dacă totuși te găsești într-o astfel de situație, îmi poți scrie folosind e-mailul de la rubrica ”despre mine” pentru a identifica împreună o modalitate oportună pentru o astfel de manieră de consiliere.