Acasa / Categorie / Gânduri - Mărturii / No dream is too big, and no dreamer is too small

No dream is too big, and no dreamer is too small

Turbo

Vizionează împreună cu micuțul tău acest desen animat.

Au apărut în ultimii ani numeroase filme dedicate copiilor (animate sau nu) pe care dacă le privești, după care le discuți cu cei mici, poți transmite un mesaj foarte puternic ce le va fi de folos în viață.

http://www.cinemagia.ro/trailer/turbo-8662/

Ce mesaj transmite acest filmuleț:

  • Nu renunța niciodată la visul tău!
  • Ai capacitatea de a ajunge oriunde dorești cu ceva abilități, dar mai ales cu efort și determinare – vei vedea cum melcul Turbo : -)) în loc să doarmă pentru a fi odihnit a doua zi la muncă (aveau și melcii serviciu!), la 2 dimineața încerca să își autodepășească recordul de viteză
  • Vor exista întotdeauna oameni (sau melci : -)) care să nu creadă în tine și care să nu se oprească din a-ți comunica asta
  • Nu întodeauna o viață comună este o viață care merită trăită
  • Fixează-ți modele pe care să le admiri, dar limitează-te la asta și nu pune deasupra lor o aură extinsă asupra tuturor calităților lor umane. Este bine să admiri determinarea, munca, forța, hotărârea unui model, dar nu te gândi că reprezintă neapărat un model de ”om frumos” și în viața reală (nu te gândi că dacă este un om decis în pasiunea lui, în țelul său de viață, este automat în același timp și un bun prieten, altruist și dornic să sprijine pe cei care doresc să îi calce pe urme ș.a.m.d.)
  • Interacționează cu oameni care cred în tine și care îți pot oferi un ajutor pentru îndeplinirea visului tău; cu oameni care să te susțină, să nu te descurajeze, să fie acolo atunci când simți că ești pe punctul de a ceda. Renunță la relațiile toxice!
  • Nu sunt suficiente abilitățile. Antrenamentul inteligent, constant, motivația puternică și efortul intensiv cântăresc mai mult decât abilitățile. Doar prin antrenament și efort îți poți actualiza potențialul.

Melcul era deja adult, pare-mi-se : -)), însă la copii, dezvoltarea motivației intrinseci pentru un anumit domeniu cade în cele mai multe dintre cazuri în sarcina părinților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.