Acasa / Linkuri utile

Linkuri utile

Dacă ești interesat de psihologie de calitate, îți recomand site-urile de mai jos. Lista rămâne deschisă și o voi actualiza din când în când în funcție de ceea ce voi mai citi și descoperi.

În opinia mea, site-urile celui mai bun psihoterapeut din România, un om integru, autentic, rațional, echilibrat, creativ și capabil să stimuleze minți. Fost profesor la Universitatea din București în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației. Cel care mi-a fost mentor (nu numai mie : -)) și datorită căruia am ajuns să iubesc psihologia.

http://www.adrian-nuta.ro/

http://dulce-amar.ro/


Site dedicat psihologiei științifice în care vei găsi recomandări pentru cele mai strălucite cărți din această fascinantă arie. Majoritatea netraduse în România.

http://www.scoala-de-psihologie.ro/


Ralucăi îi place să se joace (tocmai de-aia iubește copiii și copiii o iubesc pe ea), dar în același timp te ajută să înțelegi universul micuțului tău. Din câte știu eu, locuiește în Brașov, așa că dacă ești cumva din zonă și ai nevoie de un psiholog minunat pentru copii, sunt convinsă că în ea vei găsi suportul potrivit.

http://www.psihologpentrucopii.ro/


Site-ul unui excelent psiholog fascinat de minte, de oameni și de iluziile lor. Îl mai găsești și la Universitatea Hyperion, unde predă (dacă ai drum pe acolo, iar dacă nu ai, fă-ți!). Știi ce idei are? Să folosească meditația de tip mindfulness ca instrument psihologic validat științific de autoreglare și wellbeing, să te învețe din nou abecedarul…dar în alt fel….

http://www.sasseramis.ro/


Inutil să descriu ce bogăție vei găsi aici la rubrica ”publications”. Poți citi cele mai noi cercetări despre nevoile fundamentale, cum să dezvolți motivația intrinsecă în copiii tăi, despre cum afectează competiția oportuna creștere a motivației interioare etc.

http://www.selfdeterminationtheory.org/


Un bun instrument pentru automonitorizarea propriului procent de pozitivism. Emoțiile pozitive sunt extrem de importante pentru abilitatea noastră de a crește din punct de vedere psihologic și de a ne bucura de viață. Iar aici vei găsi detalii despre acest lucru. Site-ul Barbarei Fredrickson, profesor de psihologie și cercetător în cadrul Positive Emotions and Psychophysiology Laboratory din cadrul Universității North Carolina.

http://www.positivityratio.com/


Site-ul Center for Healthy Minds din cadrul Universitatii din Wisconsin – Madison. Centru condus de Richard Davidson. Desemnat de revista Time în top 100 cei mai influenți oameni din lume. Primul om care a reușit să scaneze creierele călugărilor tibetani prin fMRI. Admirat de Dalai Lama care participă regulat la conferințele susținute de Davidson. Ca să vezi cam ce subiecte îi pasionează pe oamenii ăștia: de ce unele persoane își revin mai repede după un eveniment stresant negativ de viață în timp ce altele mai greu, cum putem crește reziliența și în cei ce depășesc mai greu diverse momente ale existenței, interacțiunea dintre funcțiile cognitive și emoționale, temperamentul copiilor, efectele meditației mindfulness asupra creierului etc.

http://centerhealthyminds.org/


Ca să vezi cam ce chestionare aplică unii pentru a identifica ce valori au în viață oamenii care locuiesc în diferite regiuni ale globului. Ce nații sunt mai fericite, ce nații ridică pe primul rang familia sau autonomia etc. Multe informații de folos…dacă ai răbdare să cauți.

http://www.worldvaluessurvey.org/


Site-ul directorului Centrului de Psihologie Pozitivă din cadrul Universității Pennsylvania. Întemeietorul psihologiei pozitive. Aici vei găsi chestionare care îți vor spori starea de bine, determinându-te să conștientizezi calitățile și resursele pe care le deții (ca de exemplu: Brief Strength Test, Compassionate Love Scale, Authentic Happiness Inventory Questionnare, Optimism Test, VIA Survey of Character Strenghts). Toate gratuit!

http://www.authentichappiness.sas.upenn.edu/Default.aspx


Site-ul lui John Gottman, director executiv al Relationship Research Institute, profesor emerit de psihologie la Universitatea din Washington. Renumit în lumea întreagă pentru cercetările sale asupra stabilității maritale și pentru precizia cu care este capabil a prezice divorțul chiar de la începuturile căsătoriei (și nu, nu e Mama Omida).

http://www.gottman.com/


Un loc unde poți urma cursuri din domenii variate, online și gratuit. Cursurile sunt oferite de cele mai importante universități din lume (inclusiv din Ivy League) și acoperă arii precum: psihologie, fizică, statistică, medicină, literatură, educație, nutriție, business și management etc. Cursurile sunt sub forma materialelor audio-vizuale, precum și materiale scrise. Îți imaginezi că în zilele noastre poți avea acces la cursul de ”Financial Markets” destinat studenților de la Yale University? Sau la cursul ”Growing Old Around the Globe” susținut de profesori de la University of Pennsylvania? Sau la cursul ”Economics of Money and Banking” susținut de profesori activând în cadrul Columbia University? Dacă nu crezi că așa ceva este posibil, intră și vezi. Peste 500 de cursuri oferite de-a gata!

https://www.coursera.org/


Profesor la University of California, Riverside, cu un doctorat la Stanford la activ. Totodată cercetător în domeniul psihologiei fericirii. Are și o aplicație pentru Iphone: Live Happy – A Happiness Boosting Positive Psychology Program : -))

http://sonjalyubomirsky.com/


Site-ul Asociației Internaționale de Psihologie Pozitivă – un loc unde practicienii și cercetătorii din aria psihologiei pozitive împărtășesc din experiența lor.

http://www.ippanetwork.org/


Site-ul profesorului Scott D. Miller, fondatorul Centrului Internațional pentru Excelență Clinică. Demn reprezentant al terapiilor scurte centrate pe resurse și soluții. Recomand pagina ”Top Performance Blog”.

http://scottdmiller.com/


Site-ul lui John Medina, biolog și consultant, profesor de bioinginerie la University of Washington School of Medicine. Cărțile lui John Medina sunt savuroase, explicate foarte clar, pe înțelesul oricui, indiferent de legătura cititorului cu psihologia sau medicina.

http://johnmedina.com/

http://brainrules.net/


Un site adorabil de unde poți culege informațiile așa cum s-ar cuveni să le prezinți copilului tău (puțin mai mare; nu chiar prichindel). Cu poze. Explicații. Experimente pe care tu și copilul tău le puteți face împreună.

http://faculty.washington.edu/chudler/neurok.html


Informații multiple despre psihologia socială. Linkurile identificate aici fac trimitere către alte site-uri unde poți afla informații extensive despre tot soiul de subiecte care te-ar putea interesa. Recomand rubrica ”Blogs, Podcasts and RSS”.

https://www.socialpsychology.org/


Site-ul lui Dan Ariely, profesor de psihologie si economie comportamentală la Duke University. Extraordinar de amuzantă maniera lui de a își povesti experimentele și experiențele. Cu precădere recomand blogul lui Dan.

http://danariely.com/